A Fantastic Woman

Vist 69 gange.
A Fantastic Woman

A Fantastic Woman

Titel A Fantastic Woman
Dansk titel En fantastisk kvinde
Original titel Una mujer fantástica
Produktionsselskab Participant Media, Fabula, Komplizen Film
Instruktør Sebastián Lelio
Medvirkende Daniela Vega som Marina Vidal
Francisco Reyes som Orlando
og mange andre
Premiere 12. februar 2017
Dansk premiere 26. oktober 2017
Spilletid 104 minutter
Sprog Spansk med danske undertekster
Marina og Orlando er forelskede og planlægge deres fremtid. Marina tjener sine penge som servitrice, men drømmer om at blive sangerinde. Orlando er 20 år ældre end hende og ejer et trykkeri.
Marina og Orlando fejrede Marinas fødselsdag med en aften i byen med spisning og dans. Lige før de skal til at tage hjem, falder Orlando om, alvorligt syg. Marina få ham på skadestuen, hvor han erklæres for død.
En fantastisk kvinde

En fantastisk kvinde

I stedet for at kunne sørge over sin elsker, bliver Marina pludseligt behandlet med mistanke. Lægerne og Orlandos familie stoler ikke på hende. En kvindelig detektiv undersøger om Marina var involveret i Orlandos død. Orlandos tidligere kone forbyder Marina at deltage i Orlandos begravelsen. Og for at gøre sager værre truer Orlandos søn med at smide Marina ud af den lejlighed, hun delte med Orlando.
Marina er transkvinde, men for de fleste af Orlandos familie, er hendes kønsidentitet noget indbildt pjat, en perversion. Så Marina må kæmpe for retten til at være sig selv – kæmpe med de samme kræfter, som hun har brugt hele livet for at blive den kvinde, hun er nu – en hel, stærk, retfærdig og fantastisk kvinde.

Vinder af Sølvbjørnen for bedste manuskript ved Berlin Film Festival 2017 .

Vises i Empire Bio, Guldbergsgade 29 F, DK-2200 København N. fredag den 27. oktober 2017 under MIX Copenhagen filmfestival.

* * *
Omtale af filmen hos IMDb.

Udgivet i: Udenlandske film.
Søgeord: , , , , .