Åbent samråd i Sundhedsudvalget onsdag den 14. april 2010 om Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning.

Vist 97 gange.
Sundhedsudvalget har kaldt indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder i åbent samråd onsdag den 14. april 2010 kl. 1430 om den fremtidige specialeplanlægning. Samrådet er åbent for alle.
Samrådet finder sted i lokale 2-133.
For gæster, der kommer udefra, må der beregnes ekstra tid på grund af sikkerhedstjek ved besøgsindgangen.

Udvalget har kaldt indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder i samrÃ¥d for at redegøre for en række forhold i Sundhedsstyrelsens specialeplan. Planen er omdelt pÃ¥ SUU alm. del – bilag 255.

Samrådsspørgsmål AH er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp Andersen (S)
Ministeren bedes redegøre for, om der stilles forskellige krav til kvaliteten for offentlige og private hospitaler i Sundhedsstyrelsens specialeplan for hjerteområdet og kræftkirurgien.

Samrådsspørgsmålene AI er stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S)
Hvad er årsagerne til, at specialeplanen for det ortopædkirurgiske område er blevet udskudt?

Samrådsspørgsmålene AJ er stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S)
Vil ministeren redegøre for, om det forpligtende samarbejde mellem Skejby Sygehus og Aalborg Sygehus på hjerteområdet er årsagen til / grundlaget for fortsat eksistens af hjertekirurgi i Aalborg eller om Aalborg Sygehus uden ansøgt forpligtende samarbejde med Skejby Sygehus kunne og ville have opnået den højtspecialiserede funktion som selvstændigt sygehus?

Samrådsspørgsmål AK er stillet efter ønske fra Orla Hav (S)
Hvilke krav til volumen på offentlige hospitaler er nødvendige for at sikre en højt specialiseret funktion på et offentligt hospital indenfor fedmekirurgien, således at det offentlige sundhedsvæsen også i fremtiden kan udføre akut behandling på patienter med komplikationer efter fedmekirurgi udført på privathospitaler?

Samrådsspørgsmål AL er stillet efter ønske fra Julie Skovsby (S)
Hvilken sammenhæng er der mellem Sundhedsstyrelsens specialeplan, der decentraliserer visse specialer til private klinikker, og regeringens ekspertudvalg ledet af Erik Juhl, der anbefaler centralisering af specialer i større enheder og i visse tilfælde på samme matrikel af hensyn til kvalitet og patientsikkerhed?

Samrådsspørgsmålene AM stillet efter ønske fra Anne Baastrup (SF)
Er det korrekt forstået, at det ikke vil være muligt for en fremtidig regering at trække tildeling af et speciale til et privat hospital tilbage pga. EUs regler om tjenesteydelser.

Samrådsspørgsmål AN stillet efter ønske fra Anne Baastrup (SF)
Er det et udtryk for regeringens ideologiske holdning, at der nu henlægges specialer til privathospitaler uden at de fornødne faglige krav er tilgodeset.

* * *
Omtale mm. om det åbne samråd hos Folketinget.