Andrea Waddell blev torsdag den 15. oktober 2009 kort før kl. 24 fundet dræbt i sin lejlighed i Brighton, England.

Vist 298 gange.

Andrea Waddell
Andrea Waddell
Naboer alarmerede sent torsdag aften den 15. oktober 2009 brandvæsenet, da de opdagede ildløs i Andrea Waddells lejlighed på første sal på Upper Lewes Road, Brighton, England. Da brandmændene kom ind i hendes lejlighed, fandt de hende liggende død i soveværelset. Politiets undersøgelser viste, at hun var blevet kvalt. Der er ikke frigivet nærmere oplysninger om, hvorledes branden var opstået, men politiet formodede, at gerningsmanden havde forsøgt at slette spor efter sig ved at sætte ild til lejligheden.. Hendes bil, en Suzuki har politiet sikret for nærmere undersøgelser.
Andrea blev sidst set i live i løbet af torsdagen den 15. oktober 2009.

Andrea Waddell blev 29 år. Hun var født som mand og fik navnet Alexander John Waddell. Hun voksede op i Reading, Berkshire.
Da hun var 14 år, blev det konstateret, at hun havde en alvorlig rygskævhed (scoliosis) og efter en operation fik hun diagnosticeret kroniske smerter i led og muskler (fibromyalgi).

På grund af kønsidentitetsproblemer kom hun som teenager i behandling hos en psykiater. Medens hun studerede filosofi ved Durham University, begyndte hun behandling med kvindelige kønshormoner, og da hun afsluttede det treårige studieforløb, levede hun som kvinden Andrea Johanne Waddell. På det tidspunkt havde hun endnu ikke fået foretaget kønsskifteoperation.
Andrea Waddell flyttede i 2004 flyttede til Brighton og fortsatte sine studier ved University of Sussex hvorfra hun fik sin kandidatgrad i 2006.
Under studierne på University of Sussex fik hun foretaget kønsskifteoperation.
Hun var selskabelig og vellidt og ikke kendt for at drikke eller tage stoffer. Hun havde et nært forhold til sin familie – forældrene Sonia and Robin – og broderen Nick.
Grundet de kroniske smerter i led og muskler har hun været i Thailand for at studere massage og aromaterapi.

For at betale for sine studier arbejde hun som prostitueret, og selv om hun var meget diskret, var det kendt, at hun lejlighedsvis tog kunder med hjem til sin lille lejlighed. Familien vidste formentlig ikke noget om hendes prostitution.

Lørdag aften den 17. oktober 2009 foretog politiet anholdelse af den 41-årige Neil McMillan, der boede i Bennett Road, Brighton og sigtede ham for drabet på Andrea Waddell. Han blev mandag den 19. oktober fremstillet for en dommer og varetægtsfængslet. Han skal fremstilles i retten igen den 6. november 2009

Ved retsmødet den 6. november 2009 i Lewes Crown Court bestemtes det, at næste retsmøde skal finde sted den 8. januar 2010.
Den 13. november 2009 oplystes det, at Neil McMillan bliver tiltalt for drab og brandstiftelse, og at retssagen starter den 10. maj 2010. Retssagen forventes at vare i tre uger.

Pink News oplyste (formentlig) den 9. juni 2010, at Neil MacMillan, der nægtede sig skyldig, var kendt skyldig i drabet og idømt 22 års fængsel.

Den 21. juni 2012 udkom en digtsamling af Andrea Waddell: Sounds of the Soul: Adventures in Time. Det er familien, der har samlet og fået udgivet de digte, som Andrea Waddell skrev i perioden fra 2003 til sin død i 2009.

* * *
Artikel den 23. oktober 2011 i The Independent om drabet. Datoen for artiklen er ændret. Datoen var oprindeligt den 17. oktober 2009.
Artikel den 23. oktober 2011 i The Independent om drabet. Datoen for artiklen er ændret. Datoen var oprindeligt den 19. oktober 2009.
Artikel den 4. juni 2010 i BBC News om drabet.
Artikel (formentlig) den 9. juni 2010 i Pink News om dommen over gerningsmanden.