Den hellige nat

Vist 82 gange.
Den hellige nat

Den hellige nat

Titel Den hellige nat
Original titel La nuit sacrée
Forfatter Tahar Ben Jelloun
Sprog Dansk
Oversat af Lisbet Krogager
Forlag Per Kofod
Udgivet 1988
Antal sider 185
ISBN-10 87-89007-47-6

Bogen er fortsættelsen til Sandbarnet.
Hovedpersonen Ahmed tager nu selv ordet og fortæller om faderens død på ramadanens syvogtyvende nat og om hans sidste ord om Ahmeds kvindelige identitet – en søgen, der går både via kroppen, der fra at have været forklædt som mand i tyve år nu skal til at genvinde sin naturlige kvindelighed, og via sindet, der ligeledes skal lære at leve uden bedrag.
Ahmed føres til børnenes landsby, hvor den vigtigste forudsætning for livet er glemsel. Denne drømmeverden styres af følelsernes herredømme, og da Ahmed fremkalder Sheikens tårer, forvises hun fra landsbyen af børnene. Her starter så hendes vandring på må og få, til hun kommer til et tyrkisk bad, hvor hun møder Den Satte – kvinden, der passer badet, og som tager hende med hjem til sin blinde bror Konsulen, som hun herefter skal passe. I huset hos Den Satte og Konsulen fortsætter hun sin søgen efter glemsel og knytter snart en nær og efterhånden også kærlig og erotisk – men i høj grad også farlig – forbindelse til Konsulen …

Bogen er en kvindes skildring af kvindens liv i det morokanske samfund set gennem en kvindes øjne, der også har prøvet at være mand.

Forfatteren, Tahar Ben Jelloun forener den arabiske fortælletradition med beskrivelsen af det moderne arabiske samfund og de menneskelige vilkår og især en menneskeskæbne, der er blevet styret og ledt bort fra sin naturlige vej.

* * *
Bogen kan formentlig kun erhverves antikvarisk.

Udgivet i: Danske bøger.
Søgeord: .