Dette er en homobog

Vist 34 gange.
Dette er en homobog

Dette er en homobog

Titel Dette er en Homobog
Original titel This Book is Gay
Forfatter Juno Dawson
Illustrationer Spike Gerrell
Sprog Dansk
Oversat af Marie Bech-Gregersen
og Emilie Sonne Harild
Forlag Turbine
Udgivet 20. juli 2016
Antal sider 271
ISBN-13 978-87-406-0637-9

Forlagets beskrivelse:
Uundværlig, humoristisk og særdeles oplysende læsning til alle, der er interesserede i at vide mere om seksualitetens mangfoldighed.
“Uanset om du kan lide drenge eller piger eller måske begge dele, og uanset om du føler dig som en dreng eller en pige indeni, så er du jo bare dig, ikke?”
I denne skarpe, inkluderende og vanvittigt morsomme bog stiller forfatter Juno Dawson skarpt på de mange myter og fordomme, som omgiver kønsidentitet og seksuel orientering. Hun sætter fokus på menneskers kompleksitet og på, hvorfor ingen bør sættes i bås, bare fordi de ikke passer ind i andres forestilling om, hvad der er “normalt”.
Bogen er fuld af vidnesbyrd fra mennesker af alle køn og med alle seksuelle orienteringer. Den udforsker både sex, politik, identitetsspørgsmål og stereotyper og rådgiver dig om, hvordan du scorer, hvordan du springer ud og meget, meget mere. Teksten suppleres af Spike Gerrells sjove og rammende illustrationer.
Bagerst er der desuden en kærlig vejledning til forældre og en liste med henvisninger til relevante hjemmesider, organisationer, foreninger m.m., hvor man kan søge yderligere information og vejledning.

* * *
Juno Dawson er tidligere skolelærer, anerkendt forfatter og selv erklæret homoseksuel.

Oversætterens note:
Under udarbejdelsen af denne bog påbegyndte forfatteren, som dengang var kendt under navnet James Dawson, sin rejse imod at leve som kvinde. I dag hedder hun Juno Dawson. Da Juno stadig levede som James, imens denne bog blev skrevet, har vi valgt at beholde hendes gamle kønsidentitet i selve teksten.

* * *
Omtale af bogen hos forlaget, Turbine, hvor den også kan købes.
Omtale af bogen hos Saxo, hvor den også kan købes.
Omtale af bogen hos Bogreolen, hvor den også kan købes.
Omtale af bogen hos Plusbog.dk, hvor den også kan købes.
Omtale af bogen hos Gucca, hvor den også kan købes.

Udgivet i: Danske bøger, Unge.
Søgeord: , , , , , , , .