Drengen der ville være smuk

Vist 84 gange.
Drengen der ville være smuk

Drengen der ville være smuk

Titel Drengen der ville være smuk
Forfatter Bertill Nordahl
Sprog Dansk
Forlag Forum
Udgivet 1985
Antal sider 125
ISBN-10 87-8553-1361-2

En 20-årig fyr fortæller i skrift om at bruge makeup og øreringe og om at dyrke det feminine i sig, selv om han seksuelt er til piger.
Han har prøvet lidt af hvert: Spillet fodbold, været spejder, forsøgt sig som heavyrocker, brændt fingrene i kærlighed, flirtet med reggae’en, grint af flipperne, rynket på næsen af skinheads’ene og været i tviv om punkerne. Hans liv ændrer sig totalt den dag hans far kommer hjem fra England med nogle helt nye lp-plader.
Musikken slår benene væk under ham. Han falder pladask for forsangeren og må stille sig selv spørgsmålet: Jamen, er det ikke sådan, jeg altid har drømt om at se ud? Fra da af bliver spejlet; synthesizeren og walkman’en de vigtigste ting i hans liv. Men en dramatisk hændelse tvinger ham på hospitalet, hvor han ligger indbundet som en mumie med kun hænderne frie. Lægerne forbyder ham at tale. I stedet får han udleveret en blyant og en A4-blok at skrive på. Det gør han så.
Hans tidligere liv oprulles, og man opdager, hvordan han har udviklet sig til den, han er i dag.

Bertill Nordahl, født 1951, er folkskolelærer og ivrig skribent. Han har bl.a. markeret sig i kønsrolle– og teenagedebatten. Han er meget interesseret i unge menneskers forhold, i deres udviklingsmuligheder og højest forskellige adfærdsmønstre.

* * *
Bogen kan kun erhverves antikvarisk.

Udgivet i: Danske bøger, Unge.
Søgeord: , , .