Lemlæstede sig selv for at blive kvinde! Ekstra Bladet torsdag den 19. august 1954.

Vist 132 gange.
Ekstra Bladets forsideartikel den 19. august 1954.

Ekstra Bladets forsideartikel den 19. august 1954.

I 1954 rejste en ung canadier til København for at få en mand til kvinde kønsskifteoperation.
Lægerne afviste imidlertid den unge canadier, som de havde afvist adskillige andre.
Det deprimerede den unge canadiere så frygteligt, at forsøgte at kastrere sig selv med en almindelig kniv på sit hotelværelse på Frederiksberg.
Ekstra Bladet bragte den 19. august 1954 en forsideartikel om den unge canadier.

Artiklen gengives herunder med venlig tilladelse fra Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet torsdag den 19. august 1954.

LEMLÆSTEDE SIG SELV FOR AT BLIVE KVINDE!
Canadier, der blev afvist af Københavns læger, indlagt paa hospital efter fortvivlet handling

Ekstra Bladet den 19. august 1954.

Ekstra Bladet den 19. august 1954.

En ung canadier kom fornylig til København i den hensigt at blive forvandlet til kvinde. Han havde hørt om, at danske læger havde udført dette mirakel med andre, bl. a. den meget omtalte Chris Jorgensen.
Men siden er det som bekendt blevet forbudt at foretage den slags indgreb paa udlændinge, og canadieren blev derfor afvist af de læger, han henvendte sig til.
Det deprimerede canadieren frygteligt, at ingen ville hjælpe ham, og han har derfor grebet til en fortvivlet handling. Paa et hotelværelse paa Frederiksberg har han med en almindelig kniv foretaget et indgreb paa sig selv med det resultat, at han nu er blevet indlagt paa Frederiksberg Hospital. Han tilstand er ret alvorlig, siges det.
Der er, som det vil huskes, sket noget lignende tidligere. En amerikansk statsborger, der var blevet afvist af københavnske læger, foretog ligeledes et indgreb paa sig selv, hvilket nær havde kostet ham livet. Han kom sig dog, og en læge paa Frederiksberg foretog senere en operation paa ham i sit private konsultationsværelse.
Lægen er Emil Petersen, som under efterforskningen har hævdet, at det udelukkende var medlidenhed, der fik ham til at operere amerikaneren, som hed McLeod.
Han sigtes imidlertid for overtrædelse af kastrationsloven.
Nick.

Den unge canadiers identitet er ukendt og videre skæbne er ukendt.

I 1953 og 1954 var der mange udlændinge, som forsøgte at få en mand til kvinde kønsskifteoperation i Danmark.
De fik alle afslag, da fortolkningen af den dagældende kastrationslov blev skærpet, så udlændinge ikke kunne få tilladelse til kastration i Danmark og dermed kastration.

Det skete som følge af de mange henvendelser som kom på grund af den store medieomtale Christine Jorgensen fik i 1953 og fremover efter sin kønsskifteoperation på Rigshospitalet i København.
Christine Jorgensen fik af justitsminister Helga Pedersen tilladelse til kastration, så kastrationen kunne foretages.

Amerikaneren, som omtaltes i Ekstra Bladets artikel er Charles McLeod, der som så mange andre havde læst om Christine Jorgensnsn kønsskifteoperation og var rejst til København for selv at få en kønsskifteoperation.
Han blev som så mange andre – og senere også den unge canadier – afvist på grund af den skærpede kastrationslov, men fik alligevel sin kønsskifteoperation – på et køkkenbord.
Charles McLeod skiftede efter operationen navn til Charlotte McLeod.
Denne operation er skildret i bogen Da Karl blev Karla: En dansk læges bedrift.

Udgivet i: Historiske artikler.
Anført i: Tidslinjen: 1954.