EU-høring den 30. juni 2011 om LGBTI rettigheder i verden afholdt af Intergroup on LGBT Rights Rights.

EU-høring den 30. juni 2011 om LGBTI rettigheder i verden afholdt af Intergroup on LGBT Rights Rights.

Vist 68 gange.

Europa-Parlamentets Intergroup on LGBT Rights Rights høring den 30. juni 2011.
Europa-Parlamentets Intergroup on LGBT Rights Rights høring.
Europa-Parlamentets Intergroup on LGBT Rights Rights afholdt den 30. juni 2011 en høring om LGBTI rettigheder i verden.

Medlemmer af Europa-Parlamentet, personale fra Europa-Parlamentet og Europa-Kommission, ambassadører for og medlemmer af offentligheden hørte indlæg fra menneskerettighedsforkæmpere, repræsentanter for civilsamfundet og højt placerede EU-embedsmænd fortælle om menneskerettighederne for LGBTI personer verden over.

Under høringen blev der refereret til Europarådets rapport af 23. juli 2011: Discrimination on grounds of sexual orientation and gender identity in Europe.

Introduktion til høringen
Andrzej Grzyb MEP, fungerende formand for Underudvalget om Menneskerettigheder åbnede høringen.

Indledning
Ulrike Lunacek MEP, medformand for LGBT Intergroup, præsenterede høringen og forklarede, hvorfor det var nødvendigt at se på rettighederne for LGBTI mennesker i hele verden, og omtalte noget af det, som Europa-Parlamentet på det seneste havde beskæftiget sig med.

Rwanda, Uganda og Burundi
Naome Ruzindana fra Rwanda præsenterer den seneste udvikling for LGBTI personer i det østlige Afrika, især i Rwanda, Uganda og Burundi (herunder hvordan disse lande påvirkede hinanden).

Afkriminalisering af homoseksualitet i Indien
Film produceret af International AIDS Alliance om afkriminalisering af homoseksualitet i Indien med interview med indianske aktivister, der kommenterer afkriminalisering af homoseksualitet i 2009.

Transkønnede og interkønnedes rettigheder i verden
Argentinske aktivist Mauro Cabral forklarede om forhold bragt frem af en voksende global bevægelse for retten for transkønnede og interkønnede mennesker, herunder om drab på transkønnede og sterilisering.

EU’s rolle
Riina Kionka, leder af afdelingen for Menneskerettigheder forklarede om de politiske retningslinjer for EU‘s External Action Service, og skitserede en positiv udvikling pÃ¥ flere omrÃ¥der inden for EU‘s retslige og politiske rammer, gennem EU‘s bilaterale forbindelser, i FN og pÃ¥ regionalt og lokalt plan.

Europa-Kommissionen
Jean-Louis Ville, ansvarlig for ledelse, demokrati, ligestilling og menneskerettigheder i Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Udvikling og Samarbejde, skitserede handlingsprogrammer og opfordrer til finansiering i Europa-Kommissionen, der var tilbøjelige til at hjælpe civile LGBTI-organisationer i det globale Syd.

Spørgsmål og svar

Konklusion
Ulrike Lunacek og Michael Cashman, medformænd for LGBT Intergroup afrundede drøftelserne.