Juridisk kønsskifte for transkønnede under 18 år. Ministersvar af 20. april 2018 til foreninger.

Vist 143 gange.
Ligestillingsminister, Karen Ellemann har dateret den 20. april 2018 i sit svar på skrivelsen af 25. marts 2018 fra foreningerne FSTB – Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn, LGBT Danmark, Amnesty International, Sabaah, Transpolitisk Forum og lntersex Danmark om at gøre det muligt for unge transpersoner under 18 år at få juridisk kønsskifte, bl.a. anført, at juridisk kønsskifte for transkønnede under 18 år forventes at indgå i gennemgangen af lovgivningen i forbindelse med den kommende handlingsplan til fremme af LGBTI-personer.

Herunder gengives ministerens svar.

* * *
Udenrigsministeriet
Minister for ligestilling og
minister for nordisk samarbejde

20. april2018

Kære Michala Fog Hansen, Linda Thor Pedersen, Helle Jacobsen, Moeisha Aden, Ro Robotham og Inge Toft Thapprakhon

Tak for jeres henvendelse vedrørende juridisk kønsskifte for transkønnede under 18 år, som jeg besvarer samlet på vegne af sundhedsministeren og økonomi- og indenrigsministeren. Vi har stor forståelse for jeres ønske om adgang til juridisk kønsskifte for mindreårige.

I jeres henvendelse opfordrer I regeringen til at tage initiativ til at lovliggøre juridisk kønsskifte for transkønnede børn og unge under 18 år.

Regeringen vil i forbindelse med den kommende handlingsplan til fremme af LGBTI-personers tryghed, trivsel og lige muligheder iværksætte en gennemgang af lovgivningen på tværs af områder med henblik på at vurdere, hvor der evt. er behov for justeringer eller ny lovgivning.

Juridisk kønsskifte for transkønnede under 18 år forventes at indgå i gennemgangen af lovgivningen.

Venlig hilsen.
Karen Ellemann

* * *
Skrivelsen i pdf-format.

Udgivet i: Skrivelser til/fra udvalg mfl., Unge.
Søgeord: , , , , , , , , , , , , , , , , , .