Lawrence King, 15 år blev den 12. februar 2008 dræbt af skud af den 14-årige klassekammerat Brandon McInerney.

Vist 193 gange.

Larry King
Larry King
Den 12. februar 2008 kl. 0815 blev Lawrence Forbes King kaldet Larry dræbt af to skud i hovedet af klassekammeraten Brandon McInerney i deres skole i overværelse af alle klassekammeraterne i 8. klasse – Lawrence King var kun lige fyldt 15 Ã¥r.
Han bar ofte makeup og ørenringe. Ifølge skoleledelsen var det ikke et problem, at han brugte accessories sammen med sin skoleuniform. Begge køn måtte bruge smykker, som det andet køn brugte.

Larry King blev født den 13. januar 1993 i Oxnard, Ventura, Californien, USA. Som 2-årig blev han adopteret af Dawn og Gregory King. Han gik i 8. klasse i E.O. Green Junior High School in Oxnard. Larry King blev erklæret hjernedød om eftermiddagen, men blev holdt kunstigt i live i to dage med henblik på eventuel organdonation.

Brandon McInerney flygtede straks efter drabet fra skolen, men blev kort efter anholdt af politiet nogle få gader fra skolen og senere samme dag fremstillet for en dommer, der varetægtsfængslede ham sigtet for drab. Der blev fastsat en kaution på 770.000 $.
Brandon McInerney blev født den 24. januar 1994 i Ventura, Californien. Hans moder havde en kriminel fortid og brugte amfetamin.

Larry King var transvestit og homoseksuel og tiltrukket af – ja af netop Brandon McInerney, som dræbte ham. En eller to dage før drabet havde Lawrence pÃ¥ en basketballbane spurgt Brandon, om han ville være hans “date” til en Valentinefest. Det førte til, at de øvrige basketballspillere drillede Brandon McInerney.

Onsdag den 18. marts 2009 blev faderen til Brandon McInerney fundet død kort før kl. 8 om morgenen i dagligstuen i sit hjem af en ven, som skulle hente ham og køre ham til et retsmøde mod sønnen Brandon. Hans død er betegnet som et ulykkestilfælde.
Brandon McInerney deltog torsdag den 2. april 2009 i sin faders bisættelse. Efter bisættelsen blev han ført tilbage til Ventura County fængslet, hvor han har været anbragt siden drabet.

Brandon McInerney
Brandon McInerney
Under et retsmøde i juni 2009 blev det oplyst, at Brandon McInerney var fascineret af nynazismen, og at politiet ved ransagning af Brandon McInerneys soveværelse havde fundet forskellig nazilitteratur – herunder syv af Hitlers taler oversat til engelsk. Det kom ogsÃ¥ frem, at Brandon over for flere kammerater havde pralet af, at han havde flere skydevÃ¥ben.
På trods af, at Brandon kun var 14 år på drabstidspunktet, blev sagen på grund af grovheden behandlet, som var han en voksen.

Den første retssag startede den 5. juli 2011 og endte den 1. september 2011, idet nævningene ikke kunne når til enighed om, hvorvidt sagen skulle betragtes som First Degree murder, Second degree murder eller Manslaughter og om, hvorvidt drabet kunne betegnes som en hadforbrydelse, hvorfor sagen skulle gå om.

Mandag den 19. december 2011 blev Brandon McInerney under den anden retssag idømt 21 års fængsel for drabet.
Inden starten på den anden retssag var der indgået en aftale mellem Brandons forsvarer og anklagemyndigheden om, at erkendte Brandon sig skyldig i Second degree murder, ville anklagemyndigheden droppe tiltalen for First Degree murder og at drabet var en hadforbrydelse.

* * *
Artikel den 26. februar 2008 hos Ekstra Bladet om sagen.
Artikel den 28. marts 2008 hos NBC News om sagen.
Artikel den 19. december 2011 hos CBS News om dommen.
Detaljeret artikel i Murderpoedia om sagen og domsbehandlingen.