Pressemeddelelse den 15. september 2015 fra LGBT Danmark: Psykiatriske diagnoser, transkønnethed og selvmord.

Vist 194 gange.

LGBT Danmark
LGBT Danmark
LGBT Danmark udsendte den 15. september 2015 kl. 0038 en pressemeddelelse efter, at DR3 viste filmen Mordet på Jannick.

Pressemeddelelse gengives herunder

Psykiatriske diagnoser bør ikke være en hindring for behandling af transkønnethed – det kan føre til selvmord!

DR3 sendte mandag den 14. september 2015 udsendelsen “Mordet pÃ¥ Jannick“. Jannick Nordsted var transkønnet og havde diagnoserne Turrettes syndrom og ADHD.

Linda Thor Pedersen, transpolitisk talsperson udtaler efter at have set filmen: “Det var en stærk og tankevækkende film”.
Hun udtaler videre: “LGBT Danmark er bekendt med, at mange transkønnede bliver afvist behandling for deres transkønnethed, alene fordi de har en psykiatrisk diagnose.
Udenlandsk forskning viser, at en parallelbehandling af transkønnethed og psykiatriske problemer giver de bedste resultater.
I Danmark udsættes behandling af transkønnethed indtil psykiatriske diagnoser er under kontrol. Ofte vil den manglende behandling af transkønnethed forhindre, at de psykiatriske problemer kommer under kontrol”.

LGBT Danmark Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner opfordrer derfor, at sundhedsvæsnet ændrer praksis, så transkønnede, der har en psykiatrisk diagnose, kan få behandling for deres transkønnethed parallelt med deres psykiatriske problemer.

Filmen kan ses pÃ¥ adressen: [Filmen “Mordet pÃ¥ Jannick” kan ikke mere ses pÃ¥ DR. Tina Thranesen]

Henvendelse kan rettes til:
Linda Thor Pedersen
linda@lgbt.dk
27208391 eller 44448391