Philippa York

Vist 410 gange.
Robert Millar (Philippa York)

Robert Millar (Philippa York)

Robert Millar, der er født den 13. september 1958, er den bedst placerede britiske cykelrytter i Tour de France, idet han i 1984 vandt den prikkede bjergtrøje.
Robert Millar er fra Skotland og voksede op i Glasgow.
I 1976 blev han skotsk juniormester i landevejsløb. Derefter fulgte en flot carriere som cykelrytter. I 1983 deltog han for første gang i Tour de France, hvor han sluttede med en etapesejr og en samlet 14. plads.
I 1984 vandt han foruden den prikkede bjergtrøje også en etapesejr. Han fortsatte som professionel cykelrytter frem til 1995 med faldende resultater.

Herefter virkede han som træner nogle år, inden han helt afsluttede sit engagement i cykelsporten. Han virkede også en kortere periode som cykelsportsjournalist.

I 1992 blev Robert Millar idømt en bøde på 1.100 £ og tre måneders udelukkelse.

I 2003 var han inviteret til at deltage i 150 års jubilæet for skotsk sport arrangeret af Scottish Sports Hall of Frame, der er et samarbejde med National Museums of Scotland, om at fortælle og sikre oplysninger om sporten i Skotland og store skotske sportsresultater og sportsfolk gennem tiderne.

Den 28. september 2007 udkom Richard Moores bog: In Search of Robert Millar: Unravelling the Mystery Surrounding Britain’s Most Successful Tour De France Cyclist.

Da Tour de France i 2007 skulle starte i London, var der ønske om at få Robert Millar til at være til stede ved åbningsceromonien på Trafalgar Square, men han var ikke at finde.

* * *
Artikel den 6. juli 2007 i Daily Mail i pdf-format: Britain’s vanished Tour de France champion reappears – as a woman.
Artikel den 7. juli 2007 i tdfblog.com (Tour de France 2011): Robert Millar found, now a woman.
Artikel den 8. juli 2007 i BT: Bjergkonge er blevet trans.
Artikel den 9. juli 2007 i Ekstra Bladet: Bjergkongens utrolige forvandling.
Informativ artikel i Vikipedia om Robert Millar.

Udgivet i: Philippa York, Sport.
Søgeord: , , .