Retten til at være den du er – seksualitet og kønsidentitet

Vist 379 gange.
Retten til at være den du er - seksualitet og kønsidentitet

Retten til at være den du er – seksualitet og kønsidentitet

Titel Retten til at være den du er
– seksualitet og kønsidentitet
Produktionsselskab Kreativ Onsdag,
Rune Bjerre, Rune Mandsbjerg
Idé og manuskript Helle-Mai Ramsdal,
Sille Louise Seibert Nielsson,
Nana Borup
Samarbejdspartnere LGBT Danmark, Ungdomsbyen
Sponsor Nordea Fonden
Ophavsret LGBT Danmark 2011
Vært og voiceover Hella Joof
Medvirkende Christina, Nikoline, Marie,
Theis, Malene, Michael,
Henrik, Julie, Cassandra,
Anna, Sebastian, Christoffer,
Maria, Emilie, Louise, Lise,
Dennis, Katrine, Sofie,
Mathias, Alexander, Sussi,
Beck, Mikkel, Lars, Elias,
Marlene, Søren, Liv, Nuka,
Marie-Louise, Ane, Martin
Premiere 17. februar 2012
Spilletid 12 minutter 11 sekuner
Sprog Dansk

Undervisnings- og oplysningsfilm.
Hvad er forskellen på seksualitet og kønsidentitet? Kan man vælge at blive heteroseksuel? Er biseksuelle bare forvirrede? Kan man altid se på folk, om de er homoseksuelle? Og hvad betyder det egentlig, hvis din bedste ven springer ud som transkønnet?

Filmen giver et nutidigt billede af seksualitet og kønsidentitet gennem eksistentielle spørgsmål og refleksioner omkring det at være bøsse, lesbisk, biseksuel, heteroseksuel og/eller transkønnet. Den velkendte skuespiller Hella Joof guider seerne elegant gennem væsentlige emner som forelskelse, identitet, selvværd og accept. Filmen er nærværende og skarp, og efterlader seerne med stof til eftertanke – uanset alder.

Filmens formål er at afmytologisere fordomme, og give især unge mennesker en forståelse for vigtigheden af, at man kan være sig selv, uden at det får negative konsekvenser for ens livskvalitet. Filmen er desuden en håndsrækning til alle, der arbejder med børn og unge mennesker, som ønsker at skabe en åben og fordomsbevidst dialog om seksualitet og kønsidentitet.

Undervisningsfilmen er den nyeste undervisnings- og oplysningsfilm i LGBT Danmarks regi. Filmen er lavet på frivillig basis af Nanna Borup, Sille Louise Siebert Nielson og Helle-Mai Ramsdal.
Filmen blev vist under MIX Copenhagen filmfestival i 2011. De tre manuskriptforfattere blev også nomineret til Bent-prisen 2011, som gives til modige producenter, manuskriptforfattere og instruktører, der i løbet af året har turdet skabe troværdige homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede karakterer.
“Filmen” blev nomineret sammen med “Klovn”, “Magi i luften”, “How are you” og Bent-pris vinderen: “Rosa Morena”.

Alt i alt er filmen opsigtsvækkende, fordi den sætter ansigt og følelser på emner og temaer, der berører alle mennesker, især unge mennesker, og fordi den udfordrer seerne til selv at medvirke, men også forholde sig til egen og andres tanker og refleksioner til seksualitet og kønsidentitet. En direkte undervisningsfilm, hvis budskab er klart og inkluderende: “Stå ved dig selv, følg dit hjerte og respekter andre, der gør det samme”.

Spørgsmål om filmen kan rettes til Nanna Borup på nannatbj@hotmail.com, Sille Nielsson på sillelouise@gmail.com eller Helle-Mai Ramsdal på hmramsdal@gmail.com.

Udgivet i: Danske film.
Søgeord: , , , , , , , , , , , , , .