Spgsm. nr. 31 den 10. oktober 2014 om hvorfor Sundhedsstyrelsen ikke har underbygget vejledningsudkastet med anerkendte anbefalinger eller undersøgelser. Svar 12. november 2014.

Vist 179 gange.
Uffe Elbæk (UFG) stillede den 10. oktober 2014 spørgsmål 31 – SUU, Alm. del. Samling: 2014-15 – om hvorfor Sundhedsstyrelsen udkast til Vejledning om udredning og behandling af transkønnede ikke er underbygget med anerkendte anbefalinger eller undersøgelser og på mange punkter er i modstrid med Standards of Care fra WPATH – World Professional Association For Transgender Health, til ministeren for sundhed og forebyggelse, Nick Hækkerup (S), der svarede den 12. november 2014.

Spørgsmålet
MFU spm. om årsagerne til, at Sundhedsstyrelsen ikke har underbygget vejledningsudkastet med anerkendte anbefalinger eller undersøgelser, samtidig med at udkastet på mange punkter er i modstrid med de mest internationalt anerkendte på området, f.eks. World Professional Association for Transgender Health, til ministeren for sundhed og forebyggelse

Svaret
I forbindelse med besvarelse af spørgsmålet har ministeriet anmodet Sundhedsstyrelsens om en udtalelse.

Sundhedsstyrelsen udtaler:
Sundhedsstyrelsen kan oplyse, at vejledningen om udredning og behandling af transkønnede baserer sig på faglige anbefalinger og principper i World Professional Association for Transgender Healths Standards of Care, der er guidelines til sundhedspersonale.”

Jeg kan henholde mig til Sundhedsstyrelsens udtalelse.

Med venlig hilsen
Nick Hækkerup

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmålet og svaret.
Spørgsmålet og svaret i pdf-format hos Folketinget.