Mikael Karadjovs henvendelse af 24. juli 2017 om at forbyde helbredelsesbehandling af homoseksualitet til Sundheds- og Ældreudvalget (SUU) – Alm. del Samling: 2016-17 Bilag 423.

Vist 71 gange. Skrivelse på engelsk fra Mikael Karadjov til Sundheds- og Ældreudvalget (SUU) – Alm. del Samling: 2016-17 Bilag 423 – om at forbyde helbredelsesbehandling af homoseksualitet.

Herunder en oversættelse til dansk. Der tages forbehold for oversættelsen. Ved brug som dokumentation henvises til den originale tekst.
Tina Thranesen.

* * *
Kære medlemmer af Danmarks psykiatriske og medicinske organisationer og det danske parlament

Seksuelle og kønslige minoriteter møder stadig megen diskrimination i Danmark. Den største fordom mod og det største dilemma for seksuelle og kønslige minoriteter er, at seksuel identitet og kønsidentitet er et valg. Denne fordom er naturligvis en trussel mod seksuelle og kønslige mindretals velfærd. Der er adskillige forskningsresultater, som viser, at seksuel identitet er genetisk betinget og er ikke valgt, og som ikke kan vælges eller ændres af den enkelte person.
Jeg vil gerne spørge dig, hvornår der skal afholdes en parlamentarisk afstemning om ved lov at forbyde helbredelsesbehandling af homoseksualitet i Danmark? Sådanne helbredelsesbehandlinger er allerede blevet forbudt i flere stater i USA såvel som i Malta, der som det første land i EU gjorde det i 2016. Kampen om dette problem har stået på i lang tid, og det er på tide, at Folketinget endelig forsøger at sikre alle mennesker samme lovmæssige rettigheder uanset seksuel identitet og kønsidentitet, som det meste af den vestlige verden allerede har gjort.
Da de enkelte individers værdier normalt stabiliseres i løbet af ungdomsårene, er det vigtigt at øge kendskabet om seksuelle og kønslige minoriteter i samfundet – f.eks. gennem uddannelse.
Der kunne foregå i landets grundskoler og på sundhedsuddannelserne ved f.eks. at undervise i, at seksuel orientering er genetisk betinget som f.eks. øjenfarve og venstrehåndethed, og ikke er noget som kan ændres eller vælges. Dette kan reducere fordomme mod seksuelle og kønslige minoriteter og øge deres mentale velfærd. Tak!
Herunder er der flere links til forskning og nyheder om seksualitet som en genetisk funktion.

https://www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/genomewide-scan-demonstrates-significant-linkage-for-male-sexual-orientation/864518601436C95563EA670C5F380343

http://www.vocativ.com/312971/scientists-destroy-anti-gay-arguments-about-choice/
Scientists Destroy Anti-Gay Arguments About … – Vocativ
www.vocativ.com
Anti-gay activists are going to have to stop using one of their very favorite arguments-that is, if they care anything about scientific truth.

http://www.pinknews.co.uk/2014/11/22/are-you-born-gay-or-is-it-a-choice-scientists-might-have-found-the-answer/
Are you born gay or is it a choice? Scientists might have …
www.pinknews.co.uk
Scientists have uncovered the strongest evidence yet in the debate of whether people are ‘born gay’.

Med venlig hilsen.
Mikael Karadjov.

* * *
Folketingets journal vedr. henvendelsen.
Henvendelsen i pdf-format hos Folketinget.

Udgivet i: Skrivelser til/fra udvalg mfl..
Søgeord: , , , , , , , , .