The Death and Life of Marsha P. Johnson

Vist 61 gange.
The Death and Life of Marsha P. Johnson

The Death and Life of Marsha P. Johnson

Titel The Death and Life of Marsha P. Johnson
Produktionsselskab Public Square Films
Instruktør David France
Medvirkende Victoria Cruz som sig selv
Marsha P. Johnson som sig selv (arkivoptagelser)
Sylvia Rivera som sig selv (arkivoptagelser
og mange andre
Premiere 21. april 2017
Dansk premiere 29. oktober 2017
Spilletid 105 minutter
Sprog Engelsk

Hvem dræbte Marsha P. Johnson? Da den elskede, selvbeskrevne “street queen” af New Yorks homo-ghetto blev fundet flydende i Hudson River i 1992 betragtede New York Police Department det som selvmord og undersøge ikke dødsfaldet nærmere. Men som det fremgår af filmen, er det en beslutning, der stilles mange spørgsmålstegn ved.
Efter at have spillet en afgørende rolle i det foregående års Stonewall Riots (i 1970) dannede Johnson og hendes nære transveninde, Sylvia Rivera verdens første trans-rettigheds-organisation, STAR (Street Transvestites Action Revolutionaries). Og på trods af mange problemer gennem årene – hjemløshed, sygdom, alkoholisme – fik Marsha og Sylvia dannet en stærk og varig borgerrettighedsbevægelse for kønsvariante mennesker.
Nu, et kvart århundrede senere, i en tid med hidtil uset synlighed og eskalerende vold i det transsamfundet, har Marshas gamle ven og aktivist-kollega, Victoria Cruz genovervejet, hvad der skete med Marsha. Ved at dykke dybt i gamle arkivfilm fra en anden æra i New York fortæller filmen historien om Marshas liv for at komme til bunds i Marshas død.

Dokumentarfilmen bruger aldrig tidligere offentliggjorte billeder, filmoptagelser og interviews i søgning efter sandheden om den sorte transaktivist og Stonewall-veteran Marsha P. Johnsons mystiske død i 1992.
Politiet erklærede Marsha P. Johnsons død for et selvmord, men venner af den ikoniske LGBTQ-aktivist mener, at hun blev myrdet.

* * *
Filmens hjemmeside.
Pressemateriale for filmen i pdf-format.
Omtale af filmen hos IMDb.
Omtale af filmen hos Det Danske Filminstitut (DFI).

Udgivet i: Udenlandske film.
Søgeord: , , , , , , , , , .