Tilfredhedsundersøgelse af MtK kønsskifteoperationer af 20. september 2007 fra University Hospitals of Leicester i England.

Vist 278 gange.
EurekAlert – nyhedstjeneste om videnskabelige nyheder – bragte den 20. september 2007 en artikel om en tilfredshedsundersøgelse blandt MtK kønsskifteopererede udfærdiget af University Hospitals of Leicester i England.
Ud af 220 opererede var 88 % tilfredse, og kun 7 % var utilfredse med deres operation.

En gruppe fra hospitalet fulgte de 220 patienter og “mÃ¥lte” deres tilfredshed kort efter operationen. Noge fÃ¥ Ã¥r senere lavede de opfølgende interview med 70 af dem, hvor de spurgte mere dybt om deres tilfredshed med operation
Blandt de 70 patienter konstateredes der uønsket hÃ¥rvækst og “kollaps” af den tildannede skede. I nogle tilfælde var der blevet konstateret dødt cellevæv, hvilket havde adstedkommet supplerende operationer.
Men trods alt var tre fjerdedele af de 70 tilfredse med resultatet af deres operation.

Ledende urolog, Jonathan Goddard udtalte om undersøgelsen, at sådanne operationer er meget komplicerede, og at resultatet beror på flere faktorer. Dels den erfaring, som kirurgen er i besiddelse af, patientens evne til at komme sig efter operationen og vigtigst, hvor realistiske forventninger patienten selv har til operationen.

Næsten en fjerdedel af de 70 patienter oplyste, at de havde været i stand til at have sex i fuldt omfang med deres partner efter operationen, og næsten halvdelen oplyste, at de havde fået orgasme.

* * *
Omtale af tilfredshedsundersøgelsen fra EurekAlert, hvor artiklen dog ikke mere findes.