Anmodning af 18. april 2009 om foretræde for beskæftigelsesminister Inge Støjberg om transseksuelles arbejdsløshedsforhold.

Vist 257 gange.

Trans-Danmark
Trans-Danmark
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K
Att. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg

18. april 2009

Anmodning om foretræde.
Vi har i Trans-Danmark, der er landsforeningen for transvestitter og transseksuelle, med interesse noteret Deres ønske om, at tale med grupper af personer med særlige beskæftigelsesudfordringer.
Der er i Danmark ca. 1.500 transseksuelle, som alle har ønske om at arbejde i det modsatte af det biologiske køn. Der findes desværre ikke nogen offentlig tilgængelig statistik om arbejdsløshedsprocenten for transseksuelle. Derfor har vi lavet vores egen undersøgelse. Den viser, at arbejdsløsheden for denne minoritet udgør 50%! Hertil kommer, at yderligere 20%points arbejder på et niveau langt under deres kvalifikationer. F.eks. kan nævnes en transseksuel .net programmør, som der ellers er en rivende efterspørgsel efter,
der må arbejde som parkeringsvagt. Desværre findes der mange andre eksempler.
Det betyder, at der er absolut ingen tvivl om, at transseksuelle er landets mest udsatte minoritet hvad angår beskæftigelsessituationen. Grupper, som f.eks. indvandrere, der normalt anses for at være udsatte har jo en langt lavere arbejdsløshed.
Er det så fordi, at transseksuelle ikke er kvalificerede? Vores undersøgelse viser, at der blandt transseksuelle er en dobbelt så høj andel end resten af befolkningen, der har studentereksamen. En tilsvarende engelsk undersøgelse har vist, at blandt transseksuelle er der en andel med kandidatgrad fra et universitet, der er 4 gange så høj som resten af befolkningen. Endvidere kan vi garantere for, at den samlede gruppe er særdeles motiveret for at gøre et godt indtryk på arbejdsmarkedet, hvilket naturligvis skyldes, at gruppen er fuldstændig klar over vigtigheden af at have et arbejde.
For at kunne drøfte området mere indgående og besvare alle spørgsmål, vil vi gerne anmode ministeren om et foretræde. Vi har bl.a. flere forslag til bedring af situationen, som vi gerne vil præsentere.

Trans-Danmark
Pia Nielsen

* * *
Svar fra Beskæftigelsesministeriet den 30. april 2009.

Kære Pia Nielsen

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har bedt mig takke for din henvendelse vedr. foretræde.

Desværre er ministerens kalender på nuværende tidspunkt fuldt booket, således at hun ikke har mulighed for at mødes med jer. I er dog altid velkomne til at vende tilbage på et senere tidspunkt, ligesom I er velkomne til at sende den omtalte undersøgelse til ministeren.

Med venlig hilsen
Rikke Maria Harhoff
Ministersekretær
T: +45 7220 5002
E-mail: rmh@bm.dk

* * *
Anmodningen i pdf-format.
Afslaget i pdf-format.