Trans

Vist 127 gange.
Trans

Trans

Titel Trans
Selskab RoseWorks og SexSmartFilms
Instruktør Chris Arnold
Medvirkende Danann Tyler, Bill Tyler,
Sarah Tyler, Pam Patrick,
Jamison Green, Ph.D.,
Christine McGinn, D.O.,
James Tyler, Cris Salamanca,
Lilibeth Carrillo, Lisa Bortz,
Erica Fields, Allison Murphy,
Sean P. Dempsey, Brian Lacey
og Tiffany Woods
– alle som sig selv
Premiere 11. marts 2012
Spilletid 93 minutter
Sprog Engelsk

En ekstraordinær dokumentarfilm om mænd og kvinder. Det er en meget tæt og personlig rejse ind i den transkønnede verden vist gennem mindeværdige historier og usædvanlige skæbner.
Her vil vi udforske det transkønnede samfund, måske det mest misforståede og mishandlede mindretal i Amerika og hele verden.
Filmen indleder med historien om løjtnant Christopher McGinn – en kirurg fra den amerikanske flåde udvalgt af NASA til at deltage i to rummissioner. Men efter sin afgang fra de væbnede styrker bestemte Chris McGinn sig for en anderledes mission – hvorfra han aldrig kunne vende tilbage.
Nu fortæller doktor, Christine McGinn sin egen fantastiske historie og giver et indblik i en indviklet og dramatisk verden, der er “trans“.

Nogle af historierne i filmen er:
  • Danaan: En 7 år gammel transpige, der vidste, hun varen pige fra 2-års alderen.
  • Cris: Han er først for nylig kommet til den erkendelse, at han er transkønnet og er ved at forklare for sin lesbiske kæreste, at han ikke er en lesbisk kvinde.
  • Pam og Erica: De har ikke mødt hinanden tidligere, men har begge levet med den samme løgn i over 50 år. Nu, da de er i midten af 50’erne, gennemgår de begge en kønsskifteoperation og sætter alt på spil for at få lov til at leve deres rigtige liv.
  • Vi deltager i Transgender Day of Remembrance i Oakland og San Franciscos og bliver vidne til et samfund under belejring.
  • Vi lærer den tragiske historie om Chloe, der forlod sin lille hjemby sammen med sin bedste ven for at begynde et nyt liv og opleve friheden og spændingen ved at leve sit autentiske jeg.
  • Vi bliver delagtiggjort i viden og erfaringer fra nogle af de førende autoriteter inden for det transkønnede samfund og får et reelt og tæt indblik i dette marginaliserede samfund og kampen for at give dem den anerkendelse og respekt, de fortjener.
  • Vi ledsage den unge Cris, KtM, til Philadelphia for at deltalge i en transkonference, der blev en livsændrende oplevelse for ham. Sammen med Cris erfarer vi om de informationer og hjælpetjenester, der er tilgængelige for det transkønnede samfund. Vi lærer om de regler, normer, vilkår og muligheder, som kan føre til det liv, de virkelig ønsker at leve. Og vi lærer om de hundreder og tusinder, der lider af denne tilstand – måske uden megen viden derom eller viden om, hvad de kan gøre ved det.

Det er historier om drenge og piger, mænd og kvinder – historier, der vil åbne både sindet og hjertet. Historier om ekstraordinære mennesker, der står over for frygt, diskrimination, uvidenhed og vold med håbet om, at de måske en dag vil være i stand til at leve – et almindeligt liv.
Til alle, der på et tidspunkt har set i et spejl og tænkt, “Hvem er jeg egentlig?”, stiller filmen et andet spørgsmål: Er du modig nok til at finde ud af det?

* * *
Filmens hjemmeside.
Omtale af filmen hos IMDb.
Omtale af filmen hos Amazon, hvor den også kan købes..


Udgivet i: Udenlandske film.
Søgeord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .