Transpolitisk Forum

Vist 163 gange.
Transpolitisk Forum
Danmark
E-mail: transpolitiskforum@gmail.com

Transpolitisk Forum består af en mindre gruppe personer, der på deres facebookprofil skriver følgende om deres intentioner:

Transpolitisk Forum vil skabe en platform for transaktivisme, som kæmper for mere end juridiske rettigheder for en bestemt marginaliseret befolkningsgruppe. En transaktivisme, der stiller sig kritisk over for og kæmper imod strukturer i samfundet.

Lige nu ser vi en stigende interesse for transkønnede identiteter i mainstreammedierne og i partipolitiske sammenhænge. Vi er bekymrede for på hvilken bekostning synlighed opnås. Hvilke kampe går tabt? Hvilke identiteter bliver usynliggjorte? Vi stiller os kritiske over for den overordnede LGBT kamp, fordi den i takt med at homoseksuelle rettighedskampe er blevet vundet, har indoptaget heteronormative diskurser, der undertrykker og usynliggør visse transpersoner.

  • Vi ser kampe som værende sammenhængende, fordi normalitet ALTID kræver en ”Anden”. Og den gør det uanset hvilken norm, der er tale om.
  • Vi ser kritisk på hetero- såvel som homonormativitet.
  • Vi ser undertrykkelse som et strukturelt fænomen.
    Når nogen ”normaliseres” skabes der i samme bevægelse en ny ”Anden”. Det ser vi både i en overordnet LGBT kamp, internt i transbevægelsen og i et bredere intersektionelt perspektiv.
  • Transpolitisk Forum er solidarisk over for andre marginaliserede befolkningsgrupper, der er i konflikt med normer for køn, krop, race , klasse og seksualitet.
Udgivet i: Foreninger, Transpolitisk Forum.
Søgeord: , , , , , , , .