Tusind tak for livet

Vist 19 gange.
Tusind tak for livet

Tusind tak for livet

Titel Tusind tak for livet
Original titel Vielen Dank für das Leben
Forfatter Sibylle Berg
Sprog Dansk
Oversat af Anneli Høier
Forlag Tiderne Skifter
Udgivet 16. oktober 2014
Antal sider 369
ISBN-13 978-87-7973-692-4

Ingen husker længere den kolde sommer i 1966. I den lille grå by i den socialistiske del af landet fryser menneskene. Et barn kommer til verden.
Toto har ved fødslen et ubestemmeligt køn. Jordemoderen beslutter at barnet er en dreng.
Toto blev avlet i druk. Faren får snart efter fødslen taget sig selv af dage, og moren følger trop kort tid efter.
Børnehjemmet er en straffelejr. Derefter bliver Toto anbragt hos et alkoholiseret landmandspar. Alt går fra værre til værre endnu. Hvorfor spørger Toto sig selv, er mennesket så ondt? Hvordan kan det være, at det gør livet så meget mere skrækkeligt, end det allerede er?
Ved et tilfælde får Toto mulighed for at flygte til Vesten, men det bliver ikke hans redning. I stedet for den maskinagtige følelsesløshed og apati, som han kom fra, konfronteres han med den ubegrænsede kapitalismes vanvid. Det som socialismen lader ligge og forrådne, ødelægger kapitalismen aktivt.
Men en skønne dag viser det sig: Toto har en særlig evne; han kan synge. Og endnu et glimt af håb viser sig, da Toto møder sin gamle kammerat fra børnehjemmet igen. Sammen tager de til Paris. Men forinden har han besluttet sig for at være en pige, har forelsket sig, været elsket, påbegyndt en sangkarriere og tabt det hele igen.

Forfatteren, Sibylle Berg blev født i Weimar, men bor i dag i Zürich. Hun skriver romaner, teaterstykker, essays og klummer.
“Tusind tak for livet” er hendes første roman på dansk.

* * *
Omtale af bogen hos Saxo, hvor den også kan købes.
Omtale af bogen hos William Dam, hvor den også kan købes.
Omtale af bogen Plusbog.dk, hvor den også kan købes.

Udgivet i: Danske bøger.
Søgeord: .